Naptár

Betöltése

Veszprém – Vasas 92:91

2019. Október 19.
4 éve
Sorozatban harmadik hazai győzelmünket készültünk begyűjteni szombaton este, a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának negyedik fordulójában, amelyben vendégül látott ellenfelünk nem más, mint az egykori játékosunk, Faragó Péter vezette Vasas Akadémia együttese volt.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Vasas Akadémia  92:91 (23:20, 23:16, 15:21, 21:25, 10:9)
Veszprém, Vetési Gimnázium sportcsarnoka, 300 néző. Vezette: Jurák, Szakáll, Stánicz.
Veszprém: Völgyi 9, Körtélyesi 15/9, Medve 14/6, Szabó P. 5, Mucza 2. Csere: Füzi 14/6, Madár 10/6, Czirbus 11, Kovács Á. 12/3.
Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
Vasas: Moravcsik 15, Boros 8/3, Debreceni 15, Sólyom 7/3, Kelenföldi 6. Csere: Csík Ri. 23/6, Barócsi 11/3, Csík Ro., Steier 6/6.
Edző: Faragó Péter.

A csapatkapitány, Medve Máté pontra váltott büntetőivel vette kezdetét az összecsapás. Az első tripla is utóbbi kosarasunk nevéhez fűződik, akit Szabó Péter követett a sorban (3. perc: 7-2). Körtélyesi egymást követő két hármásával azonban nem hagytuk magunkra zárkózni fővárosi riválisunkat. 

Ráadásként a Pest megyei Boros mindkét büntetőjét is elszalasztotta. Füzi triplájával a 8. percben is tartottuk ötpontos előnyünket (15-10), Kovács duplája után a vendégek vezetőedzője, Faragó Péter pedig időt is kért. Az első negyed hajrájához közeledve Madár Andris is feliratkozott pontszerzőink közé, ugyanakkor némi rövidzárlat ért bennünket hátul. Azonban Körtélyesi, majd Kovács jóvoltából előnnyel zárhattuk a játékrészt (10. perc: 23-20).
 
 
Pörgős játékot ígért a második negyed, viszont a hibák nem maradtak el egyik oldalon sem. Madár parádés passza Medvét találta meg, pontra váltanunk azonban nem sikerült az ígéretes helyzetet (14. perc: 30-27). Kovács Ádi sajnos mindkét megítélt büntetőjét elhibázta, Madár betörése után viszont csapatkapitányunk egy triplával zárta az akciót (33-27). 
 
Füzi betalált, Medve hibázott, Völgyi büntetői után pedig már héttel vezettünk (17. perc: 37-30). Szabó Péter masszív-agresszív védekezése, majd labdaszerzése után Füzihez passzolta a játékszert, akinek keze szerencsére nem remegett meg (41-34). Ötven másodperccel a nagyszünet előtt Czirbus tüzelt, a Vasas vezetőedzője Faragó pedig reklamálásért büntetést kapott. Medve élt az adódó lehetőséggel, aki után még ráadásként Füzi volt eredményes így tízpontos előnnyel vonulhattunk pihenőre (20. perc: 46-36).
 
 
A fővárosi Csík triplájával kezdődött a második félidő, Völgyi azonban rögvest felelt is rá. Szabó akcióból és büntetőből sem hibázott, így a 23. percben már tizenkettővel vezettünk (51-39). Körtélyesi egy triplával, egy labdaszerzéssel, majd ismét egy hármassal rázta fel a hazai közönséget (26. perc: 57-44).
 
Az Akadémia percei következtek a mérkőzésen, kilenc pontot szereztek sorozatban, amíg mi sajnos egyet sem; vezetőedzőnk, Mérész Csaba időt is kért (28. perc: 57-53). Czirbusnak azonban nemcsak a labdát sikerült megszereznie, hanem egyben meg is törte pontcsendünket. Völgyinek köszönhetően pedig négypontos fórral vághattunk neki az összecsapás utolsó negyedének (30. perc: 61-57).
 
 
Hazai részről Füzi pontjaival kezdtük el az utolsó játékrészt. Madár triplája pedig úgy kellett, akár egy falat kenyér. Czirbus Józsi egy kérdéses játékvezetői ítélet után kipontozódott. Körtélyesi érkezett a helyére, aki rögtön labdát is szerzett (34. perc: 66-61). Csík triplájával kettőre zárkóztak a vendégek, ekkor zendített hatalmas buzdításba közönségünk: Füzi egyből egy kétpontossal hálálta meg (69-64).
 
Saját helyzetünket megnehezítve izgalmassa tettük a találkozó hajráját. Kovács azonban magára vállalta a vezérszerepet: előbb egy kétpontossal, utóbb egy triplával szolgálta ki a publikumot (37. perc: 74-68). Körtélyesi nagyszerű helyezkedés után Madárhoz juttatta a labdát, akinek hármasa eldönteni látszott a találkozó sorsát (78-69). Mondom ezt én; egy perc alatt egyre zárkózott a Vasas (80-79).
 
Medve pontra váltotta büntetőit, az igazi izgalom csak ekkor következett: a játékvezetők Füzit látták szabálytalannak, így a fővárosiak háromszor állhattak oda a büntetővonalhoz; Moravcsik pedig higgadt maradt, így döntetlennül zártuk a negyedik játkrészt (82-82), következhetett a hosszabbítás.
 
Völgyi, majd Körtélyesi is betalált a ráadásban, de a Faragó-csapat is tarotta velünk a lépést (32. perc: 85-84) Medve büntetőivel továbbra is nálunk volt az előny, Körtélyesi Gergelyt ötödik hibája után azonban elvesztettük: pontra váltott büntetőkkel fordított a Vasas (33. perc: 87-88). Völgyi ezek után tört be, s szerzett egy kétpontost fürgén. Azonban a fővárosiak sem hibáztak.
 
Mucza jóvoltából 91-90 állt az eredményjelzőn fél perccel a vége előtt; Faragó időt is kért. Büntetővel egyenlített a Vasas... Azonban csapatkapitányunk, Medve Máté eldöntötte az összecsapást; higgadt kézzel és fejjel értékesített egy büntetőt, így végül 92-91-re nyertünk. 

Nyilatkozatok:
 
Mérész Csaba vezetőedző Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl. Igaz, sokszor a saját helyzetünket nehezítettük meg, de úgy gondolom a végjátékban akár a Vasas is nyerhetett volna. Végül azonban sikerült itthon tartanunk a pontjainkat; ezért gratulálok a csapatunknak.
 
Kovács Ádám erőcsatár: Elsősorban természetesen örülök a győzelmünknek, azonban nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy ez egy nagyon szenvedős siker volt. Át kell beszélnünk sok mindent, hiszen voltak periódusaink, amikor a támadásunk, valamint a védekezésünk sem működött. Össze nem törtünk, megyünk tovább és lelkiismerettel folytatjuk a munkát.

Statisztika elérhető az alábbi linken:  http://netcasting.webpont.com/?hun2a_390

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink