Naptár

Betöltése

Veszprém – Százhalombatta 108-70

2024. Március 27.
1 hónapja
A Veszprém Kosárlabda Klub számára elérkezett az alapszakasz utolsó fordulója, ahol a cél az volt, hogy begyűjtve a győzelmet minél jobb mérleggel és ezáltal pozícióból várhassa a bakonyi együttes az NBI/B Zöld csoportjának rájátszását. Az ellenfél a mai napon az a Százhalombatta volt, amely ezidáig három győzelmet gyűjtött, és a Veszprémtől decemberben 87-98 arányban vereséget szenvedett.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 26. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Százhalombattai KSE 108-70 (28-20, 28-14, 27-18, 25-18)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium - 200 néző
Játékvezetők: Horváth Alajos, Esztergályos Róbert és Csák Máté Károly
 
Veszprém: Szabó 6, Madár 18/15, Varga 28/24, Popadic 10, Moore 22/3. Cserék: Scheff -, Prodanovic 4, Takács 11/6, Ráskai 3/3, Birkás 6. Edző: Alex Geddes
 
Százhalombatta: Seregély 7/3, Tóth 13, Kovács 11, Gaál 6, Láncos 14. Cserék: Rácz 5/3, Fiedor 9, Novák 5/3. Edző: Törőcsik Marcell
 
Részletes statisztika ezen a linken található, a találkozó pedig itt nézhető vissza.
 

Tudósítás
 
Varga két triplája adta meg a mérkőzés alaphangját, amelyet remekül kezdett a Veszprém, hiszen Madár is bedobott egy kintit, majd Moore jelentkezett két duplával, köztük egy zsákolással (3. perc: 13-1). Az első vendég mezőnykosarat Láncos szerezte, majd Tóth kétszer, Gaál pedig egyszer talált be, így a negyed közepére feljött öt pontra a Százhalombatta (5. perc: 14-9). Szabó büntetőivel és Madár újabb triplájával azonban már ismét kétszámjegyű lett a hazai előny. Ezután egymást váltották a kosarak mindkét oldalon, amiből vendégek jöttek ki jobban, feljöttek hat egységre, ám a játékrész utolsó kosara még hátra volt, ezt Prodanovic jegyezte (10. perc: 28-20).
 
Fiedor, Kovács és Láncos kosaraival három pontra feljött a második etap elején a Százhalombatta, jókor jött tehát Szabó duplája, majd nem sokkal rá Moore is betalált. Szabó folytatta a pontgyártást, de Láncos is hozzászólt a meccshez. Madár újabb triplát vágott be a negyed derekán (15. perc: 37-30). Láncos erre zsákolt egyet, ám ekkor Moore és Madár kézbe vette a meccset, utóbbi két hármast szerzett egymás után, így Takács duplája már a húszpontos előnyt jelentette a VKK-nak. Moore újabb kosarára Kovács már tudott válaszolni, de Popadic is megszerezte első pontjait, így magabiztos hazai előnynél ért véget az első félidő (20. perc: 56-34).
 
 
Moore és Tóth egy-egy duplája után Varga triplát szerzett, majd főleg Moore pontjaival nőtt tovább a hazai előny. Popadic kettesével már közel járt a harmincpontos előny megszerzéséhez a VKK, de Kovács révén a Százhalombatta próbált ellenállni. Birkás szép betörését tapsolhatták aztán meg a hazai nézők (25. perc: 71-42). Kovács és Fiedor növelték a vendégpontokat, ám Takács és Varga tripláival átlépte a harmincpontos határt a VKK. Az egyik oldalon Fiedor, a másikon Birkás volt pontos a büntetővonalról, majd a vendégektől Rácz dobta be csapata második tripláját. A Veszprém ezzel szemben ekkor már tizenkét trojkánál járt. Varga és Popadic két-két pontot tette a közösbe, őrizve a jelentős hazai előnyt az utolsó negyed kezdetére (30. perc: 83-52).
 
Varga vezetésével remekül indította a zárófelvonást a Veszprém, majd Takács kosarával már negyven pont volt a VKK előnye. Tóth kosarai révén igyekezte kozmetikázni az eredményt a Százhalombatta, majd Láncos és Seregély faragta tovább a jelentős különbséget. Varga ekkor egy újabb kinti kosárral jelentkezett (36. perc: 95-60). A Veszprémben ekkorra már mindenki lehetőséget kapott a pályán, így a fiatalok közül Ráskai és Scheff is hasznos perceket tölthetett a parketten, miközben Varga már a nyolcadik tripláját dobta be. A találkozó hátralévő részében már nagy változásra nem volt lehetőség. Az ifjú Ráskai tripláját nagy ováció övezte mind a hazai kispad, mind a lelátón helyet foglaló szurkolók részéről. A mérkőzés utolsó kosarát Prodanovic szerezte (40. perc: 108-70).
 
 
Nyilatkozatok
 
Alex Geddes: „Örülök, hogy magasszintű játékkal és a közönségünk előtt aratott győzelemmel tudtuk zárni az alapszakaszt. Nagyon jó érzés ez a srácok számára is, és remélem, hogy kellő önbizalommal tölti el őket a rájátszás kezdete előtt. Jó meccs volt, amely során lehetőséget tudtam adni a fiatal játékosoknak, hogy ezen a szinten is bizonyíthassanak, és megmutassák van jövőjük köztünk, sőt akár már a mostani rájátszás során is segítségünkre tudnak lenni. Köszönet a Százhalombattának a mai mérkőzésért, és sok sikert kívánunk nekik a playout küzdelmei során.”
 
Törőcsik Marcell: „Először is szeretnék gratulálni és további sok sikert kívánni a Veszprém csapatának! Nekünk továbbra sem ezeket a mérkőzéseket kell megnyernünk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de a célok kristálytiszták előttünk. Ennyi hiányzó mellett tizenöt percet bírtunk energiával. Addig szépen játszottunk, tartottuk magunkat, de elfáradtunk. Onnantól teljesen más ritmusban játszott a hazai csapat. Dolgozunk tovább, készülünk az előttünk álló kihívásokra!”
 
 
Fotó: Szász Péter – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink