Naptár

Betöltése

Veszprém – Nagykőrös 116-69

2024. Február 03.
2 hónapja
A Veszprém Kosárlabda Klub az elmúlt öt mérkőzéséből négyet megnyert, és az az egy elveszített meccs sem sokon múlott, hogy meglegyen az NKA-val szemben. Éppen ezért bizakodva várhatták a bakonyiak a Nagykőrösi Sólymok KE elleni találkozót, annak ellenére is, hogy októberben húszpontos vereséget szenvedtek a tavaly még szintén Piros csoportos együttestől.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 18. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Nagykőrösi Sólymok KE 116-69 (31-15, 28-17, 28-22, 29-15)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium - 200 néző
Játékvezetők: Földesi Ádám, Horváth Alajos és Benedek Zoltán
 
Veszprém: Szabó 12, Madár 14/12, Varga 15/15, Prodanovic 12/6, Moore 40/9. Cserék: Scheff 2, Takács 17/6, Krkljes 3/3, Birkás 1. Edző: Alex Geddes
 
Nagykőrös: Mészáros 2, Tóth 11/3, Fehér 21/9, Mácsai 18, Mári 2. Cserék: Molnár 9, Kocsis 4/3, Filep, Timkó 2. Edző: Kovács Márk
 
Részletes statisztika ezen a linken található, a találkozó pedig itt nézhető vissza.
 
 
Tudósítás
 
Habár Fehér triplájával a vendégek indították a kosarak sorát, zsinórban kilenc pontot szerzett a Veszprém Szabó, Prodanovic és Moore révén. Ezután magukra találtak a vendégek, és a negyed közepére egy pontra felzárkóztak (5. perc: 11-10). Jókor jött Varga triplája, majd egy perccel rá még egy, így hétpontos hátrányban időt kértek a Sólymok. A nagykőrösiek két büntetőt bedobtak, ám Moore válaszként kettő plusz egy pontot szerzett, majd Szabó ziccere után már tíz volt közte. Madár is beköszönt ekkor, természetesen egy távolival. Fehér pontjaira Moore válaszolt távolról. Ezután bemutatkozott veszprémi színekben a Ceglédről érkező, huszonegy éves szerb bedobó, Vukasin Krkljes, miközben újdonsült csapata tartotta a magabiztos előnyét (10. perc: 31-15).
 
A második felvonás Madár kosarával vette kezdetét, majd Moore is tovább növelve pontjai számát, míg Madár triplájával már húsz pont fölé nőtt a veszprémi előny (14. perc: 39-17). A vendégek pontcsendjét Mácsai törte meg, de Moore egyből válaszolt. A különbség állandósult sőt, néha növekedni is tudott, köszönhetően Varga és Moore hárompontosainak, majd Szabó, Prodanovic és Takács dupláinak. A félidő utolsó percét utóbbi kettő plusz egy pontot érő játéka nyitotta, ami után már kosár nem született (20. perc: 59-32).
 
 
A harmadik negyedet Varga hármasa nyitotta, ezzel elérve a harmincpontos előnyt. Mácsai két középtávolival válaszolt, amire Prodanovic is elsüllyesztett egy triplát. A következő percekben is megmaradt a Veszprém jelentős előnye (26. perc: 74-44). A negyed második felében Moore vezetésével tovább nyílt az olló, miközben a másik oldalon Kocsis jeleskedett főként (30. perc: 87-54).
 
Az utolsó tíz percben Moore szerezte az első kosarat, majd Takács is egy látványos duplát dobott. Moore újabb kettese után Mácsai megtörte a vendégek pontcsendjét. Molnár duplájára Madár felelt egy triplával, de előbbi ismét eredményes volt (35. perc: 101-60). Mészáros két és Moore három pontjával folytatódott a találkozó, majd Takács is bevágott egy hármast, az amerikai légiós pedig egy szép kettest. Aztán ismét Takács süllyesztett el egy kinti dobást, majd a fiatal Scheff szerzett egy kettest. A mérkőzés Moore két, majd Fehér és Mácsai pontjaival zárult (40. perc: 116-69).  
 
 
Nyilatkozatok
 
Alex Geddes: „Fantasztikusan kezdtük a mérkőzést, különösen védekezésben. A védekezésünk volt az, ami meghatározta a mai meccset. Az edzéseken mind a támadójátékunkon, mind a védekezésünkön sokat dolgoztunk, és a játékosok koncentráltságának köszönhetően el is értük a kitűzött céljainkat a mai napon, így győztünk. Nagy gratuláció a csapatnak, hiszen bebizonyították, hogy magas szinten tudnak játszani. Mostantól a SMACF elleni találkozóra fókuszálunk.”
 
Kovács Márk: „Nagyon jól játszott a Veszprém, gyorsan és pontosan kosaraztak, emellett nagyon jól dobtak. A védekezésük ellen nem tudtunk könnyű kosarakat szerezni, aktívak voltak, jól szűkítették a belső területet. Velünk előfordult már hasonló, próbálunk javítani.”
 
 
Fotó: Szász Péter – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink