Naptár

Betöltése

Veszprém – Győr 80-92

2023. November 18.
5 hónapja
A Veszprém Kosárlabda Klub hazai pályán lépett parkettre az NBI/B Zöld csoportjában a mai napon, ellenfele pedig az az Agrofeed UNI Győr volt, amely búcsúztatta a bakonyi együttest a Hepp Kupa küzdelmeitől október 31-én, szintén a Vetési Gimnáziumban. Volt tehát miért visszavágnia Alex Geddes tanítványainak. A veszprémiek soraiban szezonbeli első hazai meccsére készülhetett az eltiltásából múlt pénteken, Pakson visszatérő center, Nika Ratiani is.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 9. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Agrofeed UNI Győr 80-92 (20-31, 21-15, 16-25, 23-21)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 150 néző
Játékvezetők: Szalai Zsolt, Pécsi Zsolt és Csák Máté Károly
 
Veszprém: Szabó 16/6, Madár 20/9, Prodanovic 12, Takács 8/3, Ratiani 1. Cserék: Varga 18/12, Szeifert, Birkás 5/3. Edző: Alex Geddes
 
Győr: Kámán B. 24/9, Garancz 2, Bohuniczky 8, Kámán K. 6, Hágen 18/6. Cserék: Bakon 19, Nagy 4/3, Várszegi, Horváth 3/3, Gosztola 8, Horváth. Edző: Lógár Bence
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Prodanovic távoli duplájával indult útjára a mérkőzés, majd nem sokkal rá Hágen egyenlített. Ezután Garancz két jó büntetőjével és Hágen újabb duplájával már a Győr vezetett. Bohuniczky könnyű kosara után már időt kellett kérnie Alex Geddes edzőnek (3. perc: 2-8). Kámán Kristóf két pontjára a Veszprém végre válaszolni tudott, ráadásul triplával, Szabó révén. Majd egy jó védekezés után Varga is betalált kintről. Erre Kámán Kristóf talált be faulttal együtt, de a büntetője kimaradt. Erre Varga a másik sarokból is bevágott egy hármast, így Lógár Bence kérhetett időt, hiszen minimálisra csökkent a vendégelőny (6. perc: 11-12). A megbeszélés után Kámán Bálint dobott be két büntetőt, majd egy újabbat a veszprémi kispad technikaiját követően. Bakon két pontjára Prodanovic tudott válaszolni, de Gosztola is betalált. Ratiani csak egyszer talált be a vonalról, Bakon viszont két pontot szerzett a másik oldalon. Horváth triplájával már tíz ponttal vezettek a vendégek (8 perc: 14-24). Varga egy jó büntetőjére Bohuniczky duplája jött. Prodanovic mindkét büntetőjét bedobta, majd az egyik oldalon Nagy, a másikon Birkás süllyesztett el egy triplát. A negyedet Bakon duplája zárta (10. perc: 20-31).
 
Madár két büntetője után Gosztola dobott egy ziccert, majd valamivel később Bakon egy triplát. Varga talált be ekkor a hazaiaknál a fault ellenére is, és a büntetője is pontos volt. Szabóval szemben vétettek sportszerűtlen hibát, aki mindkét büntetőjét értékesítette. Egy támadással később ismét a hazai csapatkapitány állhatott a vonalra, de csak egyszer talált be. Újabb jó hazai védekezés következett, amiből Szabó vitte végig a labdát és dobott szép kosarat. Jött is a vendégidőkérés (15. perc: 29-36). Madár pöckölte vissza a támadólepattanót, a túloldalon viszont Kámán Bálint faulttal együtt is bedobta a hármast, majd a büntetőjét is. Takács középtávolija volt a válasz, ám Kámán Bálint ismét betalált, ezúttal egy betörés végén. Birkás hasonlóképpen tett. Vargával szemben szabálytalankodott Kámán Kristóf, amiből kisebb dulakodás alakult ki: mindketten kaptak egy-egy technikait, akárcsak Kámán Bálint. Varga két jó büntetője került fel ezután a táblára, majd Szabó középtávolija is. Gosztola technikaija után Szabó mindkét büntetőjét bedobta. A másik oldalon is büntetők következtek, Kámán Kristóf kettőt kihagyott, Gosztola pedig kettőt bedobott, ezzel zárva a félidőt (20. perc: 41-46).
 
 
Madár hármasa nyitotta a harmadik etapot, ám az egyenlítés helyett nem sokkal rá Hágen duplája és Kámán Bálint kétszer két jó büntetője következett. Szabó erre betalált kintről, viszont Bohuniczky is szerzett két pontot. Ratianira rövid időn belül két támadóhibát fújtak, így kipontozódott. Takács triplájával ismét közelebb került a Veszprém, még ha Nagy egy büntetőt be is dobott (26. perc: 50-55). Hágen három és két pontja nagyon rosszkor jött a hazaiaknak, hiszen így ismét tíz volt közte. Kámán Bálint egy büntetője majd hármasa tovább növelte a távolságot. Erre Madár is bevágott egy triplát. A vendégek irányítója azonban ismét betalált kintről. Prodanovic tett vissza egy támadólepattanót, majd Hágen is szerzett egy duplát. Prodanovic újabb támadópattanóból szerzett kosarat, de Kámán Bálint betörése is eredményes volt, ezzel zárva a harmadik tíz percet (30. perc: 57-71).
 
 A záróetapban két és fél percig kellett várni az első veszprémi kosárra, ez Prodanovic távoli duplája volt. Ezalatt az idő alatt azonban a győriek tíz pontot termeltek, jelentős előnyre téve így szert. Hágen duplájára Madár triplával felelt, de még mindig húsz pont fölött volt a különbség (34. perc: 62-83). Szabó saját labdaszerzésével robogott ziccerig, a másik oldalon Bohuniczky ziccerezett szépen. Madár két jó büntetője és Varga hármasa kozmetikázta a különbséget, ám erre Bakon faulttal együtt is bedobott egy hármast, majd a büntetőjét is. Ekkor Varga is elsüllyesztett egy újabb triplát, de Bakon is így tett az ellenakcióból. Takács, majd Madár is egy-egy kettő plusz egy pontot érő játékkal igyekezett visszahozni a meccsbe a bakonyi együttest (38. perc: 78-92). Szabó eredményes betörése volt a meccs következő találata, ami után időt kért a Győr 1:13-mal a vége előtt. A fennmaradó időben már kosár nem esett, így a Hepp Kupa után a bajnokságban is nyerni tudott a Győr Veszprémben (40. perc: 80-92).  
 
 
Nyilatkozatok
 
Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: „Az egész hetünket azzal töltöttük, hogy megpróbáljunk tanulni a Hepp Kupában a Győr ellen elveszített meccsünkből. Sajnos ma kiderült, hogy a játékosok végül nem tanultak semmit ebből. Talán még sosem fejlődtünk ennyire keveset egy korábbi vesztes találkozónkhoz képest, mint most. Mintha meg sem próbáltuk volna ezt megtenni. Ezért vesztettünk. A Győr nagyszerű mérkőzést játszott, tele energiával és szenvedéllyel, így 100%-ban jár nekik a gratuláció, megérdemelték a győzelmet. Ha a csapatunk előbbre akar lépni, akkor tanulni kell a leckékből, aminek van könnyebb és nehezebb módja is. Sajnos ez most az utóbbi lesz.”
 
Lógár Bence, a Győr vezetőedzője: „Csak gratulálni tudok a srácaimnak. Azt csinálták, amit megbeszéltünk, azt csinálták, amit tudunk. Úgy gondolom, hogy abszolút megérdemeltük a győzelmet. Az első félidő végén egy kicsit elvesztettük a fejünket, de ezt tudtuk az öltözőben rendezni a nagyszünet alatt. A második félidőben jó iramot diktáltunk és sikerült győzelmet aratnunk. A Veszprémnek sok sikert kívánok. Azt gondolom, hogy sokkal többre képesek, mint amilyen pozícióban állnak most.”
 
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink