Naptár

Betöltése

Pénzügyőr - Veszprém 73-90

2023. November 25.
5 hónapja
Két negatív mérlegű, jelenleg alsóházi csapat mérte ma össze erejét a fővárosban. A Veszprém Kosárlabda Klub a Pénzügyőr Sportegyesület vendégeként lépett ma parkettre annak reményében, hogy megszerezze a bajnokságban az első idegenbeli győzelmét az eddig eggyel kevesebb sikert számláló házigazdákkal szemben.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 10. forduló
Pénzügyőr Sportegyesület - Veszprém Kosárlabda Klub 73-90 (16-12, 22-31, 15-27, 20-19)
Budapest, Camugo Sportlab
Játékvezetők: Hervay Tibor, Menyhárt Ferenc Tamás és Gombos Márk Bálint
 
Pénzügyőr: Tóth K. 26, Erdei 13/6, Horvat, Nemes 5, Kerkai 4. Cserék: Karakó, Tóth P. 3, Magda 5/3, Nyikos 9/3, Barócsi 8/3. Edző: Király Márió
 
Veszprém: Szabó 15/6, Madár 31/18, Varga 16/6, Prodanovic 2, Takács 5/3. Cserék: Scheff 2, Szeifert 3/3, Rásaki, Ratiani 8/3, Birkás 8. Edző: Alex Geddes
 
Részletes statisztika ezen a linken található, a találkozó pedig itt nézhető vissza.
 
 
Tudósítás
 
Az ex-veszprémi Kerkai faulttal együtt szerzett kosarával indult a találkozó, majd a hazaiak részéről Tóth is betalált, ráadásul egymás után kétszer. Aztán Birkás egy Madár pedig szép két pontot szerzett, miközben Takács két blokkot is kiosztott. Egyenlítés helyett azonban egy hazai dupla érkezett Tóth révén, amire Madár távolról válaszolni tudott (5. perc: 8-6). Birkás újabb egy pontjával már minimális volt a vendégek hátránya, ám fordítás helyett zsinórban négy hazai pont következett. Ekkor Szabó dobott a sarokból egy triplát. Nemes duplájával ismét távolodni próbált a Pénzügyőr, de Birkás betörése eredményes volt. Ratiani triplája már a vezetést jelentette a bakonyiaknak, Tóth azonban visszavette az előnyt a negyed végére (10. perc: 16-15).
 
Varga egyenlítő pontjával kezdődött a második tíz perc, majd az ő bravúros középtávolijával már vezetett is a Veszprém. Ekkor Tóth összehozott egy kettő plusz egy pontot érő játékot válaszként, viszont a másik térfélen Prodanovic volt eredményes egy betörés végén. Magda süllyesztett el egy triplát válaszként, majd Barócsi centerezett jól. Madár tudott visszavágni, de Tóth triplájával már öt volt közte a hazaiaknak. Szabó szép betörése után talált be ezt követően (15. perc: 27-24). Takács egy újabb blokkot osztott ki, majd bevágott egy hármast az ellentámadásból, ezzel egyenlítve. Nyikos két ziccerére Varga hármasa érkezett feleletként, majd Madár is elsüllyesztett egy kinti dobást ezzel átvéve a vezetést a VKK-nak. Időt is kért a hazai csapat (17. perc: 31-33). A megbeszélés után Erdei és Szabó triplái váltották egymást, majd Varga hármasával már öt ponttal vezettek a vendégek. Madár két büntetője és Szeifert hármasa után már tízzel ment a Veszprém, de Erdei betalált. Erre Madár bedobott egy hármast. A félidő utolsó kosarát Erdei jegyezte (20. perc: 38-47).
 
 
A harmadik felvonást nagyszerűen kezdte a Veszprém, kihasználva ellenfele hibáit. Előbb Takács szerzett labdát és zsákolt, majd Szabó is a saját szerzett labdájával iramodott meg és csinált egy kettő plusz egy pontot érő játékot, míg harmadjára Madár is labdát csent és mehetett aztán büntetőzni, amit eredményesen tett. időt is kért a PSE (22. perc: 38-54). Több sikertelen támadás következett mindkét oldalon, amiből Kerkai révén a hazaiak tudtak előbb kijönni, ám erre az ellentámadásból Madár bedobott egy triplát, majd egy támadással később szép gólpasszt adott Vargának (25. perc: 40-59). Egy jó hazai és Szabó révén két jó vendégbüntető következett, így már húsz ponttal vezetett a VKK. Barócsi faulttal együtt dobott be egy triplát és a büntetője is jó volt. Ezután Magda egy és Tóth két jó büntetőjével igyekezett zárkózni a hazai alakulat. A veszprémiek kisebb pontcsendjét Birkás törte meg egy szép betörés végén. Ratiani két jó büntetője következett, sőt egy támadással később remekül centerezve egy kettő plusz egy pontot érő játékot is összehozott, ezzel ismét húsz pont volt a vendégelőny. Nyikos ziccerére Madár triplával felelt, ám a negyed utolsó kosarát Nemes szerezte, ráadásul faulttal együtt, amit egy jó büntető követett (30. perc: 53-71).
 
A zárófelvonás Tóth egy majd két büntetőjével indult, aztán Madár és Tóth egy-egy duplát jegyzett. Erdei hármasával közeledett tovább a Pénzügyőr, de ekkor triplakísérlet közben szabálytalankodtak Vargával szemben, aki két büntetőjét értékesítette a háromból. Erre Nyikos talált be kintről a hazai oldalon, amit Madár nem hagyott szó nélkül és dobott be szintén egy hármast. Tóth kosarával folytatódott a találkozó, de még mindig tíz pont fölött volt a vendégelőny (35. perc: 66-78). Varga kosár jó plusz egy pontot hozó játékkal reagált, míg Tóth újabb büntetőket dobott be, ám Birkás is így tett. Az utolsó két perc kezdetén Madár egy, Erdei pedig két pontot szerzett, de Szabó is betalált egy betörés végén. Bő fél perccel a vége előtt Madár még bedobott két büntetőt, ezzel harminc pont fölé jutott az egyéni teljesítménye. Erdei egy pontja után Scheff és Tóth duplái zárták a találkozót (40. perc: 73-90).
 
 
Nyilatkozatok
 
Király Márió, a Pénzügyőr vezetőedzője: Hamarosan ezen a linken.
 
Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: Hamarosan ezen a linken.
 
 
Fotók: archív (Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink