Naptár

Betöltése

Pápa - Veszprém 87:106

2019. November 04.
4 éve
Ma este 17:45-ös kezdéssel a Concordia Motax KC Pápa vendégeként lépett pályára a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa 3. fordulójában. Mivel a továbbjutásról ez az egy mérkőzés dönt, ezért egyáltalán nem szabadott félvállról fenni ezt a találkozót a NBI/B Zöld csoportjában szereplő házigazdák ellenében. Különösern annak fényében nem, hogy a Veszprém - Pápa párharc igazi presztízs párharcnak számít már hosszú ideje Veszprém megyében.
 
Férfi kosárlabda - Dr. Hepp Ferenc  Emlékkupa, 3. forduló
Concordia Motax KC Pápa - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém  87:106  (25:29, 22:30, 18:20, 22:27)
Pápa Városi Sportcsarnok, 50 néző, Vezette: Győrfy, Balogh, Kéri
Pápa: Murai 7, Burai 28/9, Kocsis 7, Balla 10, Hódi 9/3. Cserék: Horváth13/3, Sonyák 8/6, Márton 3/3, Bakos 2, Kovács. Edző: Kálmán László
Veszprém: Völgyi 12, Körtélyesi 16/6, Füzi 20/9, Medve 10/3, Madár 16/12. Cserék: Szücs, Czirbus 3, Kovács 16, Bruder, Mucza 13/9. Edzőik: Mérész Csaba és Baksa Szabolcs
 
 
A találkozót a Pápa kezdhette a feldobás után, és Kocsis be is talált az első akciójukból. Erre Völgyi válaszolt. Majd ismét Kocsis volt eredményes, ami után Füzi szerzett két pontot. Hódi Patrik azonban egy triplával háromra növelte a különbséget (4. perc: 7:4). A vendéglátó csapat nem illetődött meg a későbbiekben sem a címvédőtől, sőt az 5. perc végén 14:9-es hazai vezetésnél Mérész Csabának időt is kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat. Sajnos a Veszprémnek nem sikerült a következő egy percben megavalósítania a mester kéréseit, így már nyolcpontosrea duzzadt a pápai előny, amit aztán Kovácsn csökkentett. Két perccel a negyed vége előtt még mindig hat pont volt a hazai előny, amikor Mucza szerzett könnyű kosarat, majd Medve csökkentette minimálisra a hátrányt (8. perc: 23:22). Burai majd Völgyi gyors kosárváltása következett. A Pápai akciót kivédekeztük, Madár, majd Medve kosaraival pedig már 25:29-es vendég előnnyel ért véget az első etap.
 
Kovács révén kosárral kezdtük a második negyedet, majd Madár triplájával már kilenc volt az előny. A tízpontos fórt Kovács kettő plusz egy pontot érő játéka hozta el a 12. perc végén (27:37). Az előny pedig továbbra sem csökkent, a 14. perc végén 29:41-nél kért időt a hazaiak vezetőedzője, Kálmán László. A HOYA percről percre növelte a távolságot, Madár betőrése a 16. percben már a 35:49-es részeredményt jelentette. A 17. percben Mucza talált be kintről, ám Burai gyorsan válaszolt, szintén triplával, így a félidő utolsó két percéhez 41:54-es állásnál érkeztek a csapatok. Az utolsó minutumot Burai szép kosara nyitotta, majd Horváth és Balla pontjai következtek hazai részről, veszprémi válasz nélkül, így tizenkét pontosra fogyatkozott a vendégelőny a félidei szünetre (47:59).
 
 
Burai kosara nyitotta a második félidőt, és a hazaiak megpróbálkoztak a felzárkózással. Madár triplája tartotta a tíz pont feletti előnyt. Medve és Mucza pontjai pedig a 23. percben már tizennégyre növelték a különbséget (52:66). Ezután azonban kisebb hullámvölgybe került a vendég gárda, a Pápának több ízben is sikerült kilencre csökkentenie hátrányát, ám szűk négy perccel a negyed vége előtt mégis Kálmán mester kellett, hogy időt kérjen 60:72-es állásnál. A hátrányuk azonban nem csökkent, így a 28. perc végére már az addigi legnagyobb, tizenhét pontos veszprémi előnynek tapsolhattak a vendégdrukkerek (60:77). A Pápa azonban pontosabb volt a negyed hártalévő részében így végül 65:79-es állással fordulhattak a csapatok az utolsó tíz percre.
 
Az utolsó játékrész első két percében mindkét oldalon estek kosarak, ám Körtélyesi zsinórban szerzett négy pontjával már tizenknyolc pont volt a vendégelőny a 34. perc legelején (68:86). A következő percekben elég nyugodt mederben folyt a mérkőzés, mindkét oldalon voltak pontatlanságok, de a HOYA tartotta magabiztos előnyét. Az utolsó három percre tizennyolcpontos Veszprém-vezetéssel érkeztek a csapatok (79:97). Ekkor a betegsége után visszatérő Szücs Péter is pályára lépett. Az utolsó percekben a Pápa próbálta kozmetikázni a különbséget. Másfél perccel a vége előtt a fiatal Bruder Flórián is lehetőséget kapott. A 100. pontunkat Madár triplája jelentette, majd Füzi is egy hármassal jelentkezett, ezzel ismét tizennyolc pontos volt az előny. Az utolsó fél percben Horváth sikeres két büntője esett a vendéggyűrűbe, míg Füzi dudaszó pillanatában elsüllyesztett triplája zárta a találkozót. A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 87:106-os győzelmet aratott, ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában.
 
 
Nyilatkozatok:
 
Mérész Csaba vezetőedző: - Ez volt az első mérkőzésünk az irányítónk, Szabó Péter sérülése óta. Érződött a hiánya, nélküle teljesen másként játszik a csapatunk. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy amiért jöttünk, azt sikerült teljesítenünk. Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz!
 
Madár András, hátvéd: - Nehezebb meccsnek indult, mint amilyennek kellett volna lennie, de percről percre sikerült felépítenünk a játékunkat. Csapatként jól tudtunk együttműködni, és szépen lassan, tudatosan felőröltünk az ellenfeleinket. Örülünk a továbbjutásnak.
 
A részletes statisztika ezen a linken érhető el: netcasting.webpont.com

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink