Naptár

Betöltése

Győr – Veszprém 84-92

2024. Március 01.
1 hónapja
A mai napon a VKK csapata arra készült, hogy idegenben győzze le azt a Győrt, amely az ősz folyamán kétszer is diadalmaskodni tudott Veszprémben: egyszer a Hepp Kupában október végén (74-90), majd szűk három hét múlva a bajnokságban is (80-92).
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 22. forduló
Agrofeed UNI Győr - Veszprém Kosárlabda Klub 84-92 (20-28, 13-23, 30-22, 21-19)
Győr, Városi Egyetemi Csarnok
Játékvezetők: Szalai Zsolt, Kéri István és Magyari Viktor
 
Győr: Kámán B. 23/9, Dani -, Garancz 13/3, Hágen 11, Kámán K. 5. Cserék: Bakon 13/3, Friedl 2, Horváth 11, Bohuniczky 6. Edző: Léránt Gábor és Lógár Bence
 
Veszprém: Szabó 16, Madár 9/3, Varga 18/15, Prodanovic 6/6, Moore 17/3. Cserék: Takács 8, Krkljes 18/12, Birkás -. Edző: Alex Geddes
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el, a találkozó pedig itt nézhető vissza.
 
 
Kiválóan kezdte a találkozót a Veszprém, hiszen 0-9-re elhúzott Varga, Szabó és Moore pontjainak köszönhetően, majd miután Kámán büntetőivel megszerezte első pontjait a Győr, folytatta a pontgyártást Alex Geddes együttese. A félidő közepére a vendégek tizenöt pontos előnyt alakítottak ki Prodanovic és Krkljes további találataival (5. perc: 4-19). Horváth kosarára Szabó válaszolt, majd Kámán pontjaival igyekezett közelíteni a hazai gárda. Ekkor Takács is feliratkozott a pontszerzők közé, ám a másik oldalon Bohuniczky is betalált, felzárkóztatva tíz pontra a győrieket. Ez a távolság aztán ötre csökkent volna tovább a negyed végére, ha nem jön Moore dudaszós távoli triplája (10. perc: 20-28).
 
A második felvonás elején folytatta volna a felzárkózást a Győr, ám Moore vezetésével egy 8-0-s szériát produkált a Veszprém. Ekkor azonban öt hazai pont következett gyorsan (15. perc: 27-36). A bakonyiak sportcsendjét Varga triplája törte meg, ezzel ismét tíz pont fölé növelve a vendégelőnyt. Szabó szép betörése után Kámán válasza jött, majd Garancz is betalált a hazai oldalon. Ekkor Madár süllyesztett el egy távoli kettest. Garancz és Kámán egy-egy büntetőjével lopakodott tovább a Győr, ám Madár is bedobott egy büntetőt, Varga pedig egy saroktriplát. Majd végül még egy hármast is elsüllyesztett, ezzel ismét jelentős előnyt kiépítve a nagyszünetre (20. perc: 33-51).
 
A harmadik tíz perc Madár kettesével indult, ezzel már húsz pont volt közte. Garancz két pontjára Krkljes felelt. Kámán négy pontot szerzett egymás után, de Moore ekkor már válaszolni tudott egy támadólepattanó megszerzését követően. A negyed közepére azonban elkezdett felzárkózni a hazai együttes (26. perc: 50-63). Moore eredményes betörése után ismét közeledni tudott a Győr Kámán és Bakon révén. A veszprémi pontcsendet Szabó törte meg egy duplával, majd Prodanovic hármasa következett. Horváth-tal szemben Moore begyűjtötte negyedik faultját, ezért lecserélték, míg előbbi értékesítette a büntetőit. Ezután Garancz és Bakon is betalált a hazai oldalon, ezzel tízre csökkentve a távolságot. A legjobbkor jött Krkljes hármasa, ám a másik térfélen Garancz is betalált egyből kintről a negyed legvégén (30. perc: 63-73).
 
A záróetap Madár és Szabó pontjaival kezdődött, majd Bakon duplájára Krkljes felelt triplával. Takács remek pozíciós játéka végén gyűjtött be két pontot, de Bakon ismét eredményes tudott lenni. Szabó mentette meg a labdát bravúrosan, amit takács hálát meg két ponttal. Garancz egy jó büntetője után Kámán egy triplát dobott be, ezzel tíz pontra csökkentve a győriek hátrányát (36. perc: 73-83). Hágen faulttal együtt is betalált és a büntetője is bement, ezzel már csak hét volt közte. Fontos lélektani pillanatban érkezett Krkljes triplája, ám ekkor Hágennel szemben hárompontos kísérlet közben szabálytalankodott Prodanovic, és a győri játékos mindegyik büntetőjét bedobta. Takács előbb eladta, majd visszaszerezte a labdát, amiből Krkljes dobott egy duplát. Szabó is elcsent egy labdát, amivel ziccerig mehetett, ezzel tíz fölé nőtt a különbség. Bakon duplájára Takács zsákolása volt a válasz az utolsó perc kezdetén. A találkozó utolsó pontjait a vendégek szerezték Horváth révén, ám ez a Veszprém győzelmét már nem veszélyeztette (40. perc: 84-92).  
 
Nyilatkozatok
 
Lógár Bence: ,,Gratulálok a Veszprém csapatának, megérdemelték a győzelmet! Megint nagyon langyosan kezdtünk, és adtunk nekik egy félidő előnyt, rengeteg pontot kaptunk. Továbbra sincs tragédia, ez a legfontosabb! Most a feladatunk, hogy pozitívak maradjunk és kimásszunk ebből az állapotból, visszataláljunk a győztes útra. Össze kell zárni egy csapatként és menni tovább. Egy rossz szót nem tudok mondani a fiúkról, mostani állapotban is az én csapatom és ugyanúgy büszke vagyok rájuk. A szurkolóknak köszönöm, hogy ilyen kitartóan buzdítanak minket!"
 
Alex Geddes: ,,Voltak jó játékaink, a végeredmény azt tükrözi, amin az elmúlt hetekben dolgoztunk. A Győr a szezon elején és a Hepp Kupában is megvert minket, viszont most boldogok vagyunk, hogy megmutattuk a fejlődésunket együtt, egy csapatként. Reméljük, ezt tudjuk tovább építeni. Tényleg nagyon boldogak vagyunk, mert a Győr ellen jatszani nehéz, gyorsan járatják a labdát, több jó játékosuk is van és kiváló csapat. Köszönjük a Győr vendéglátását, remélhetőleg talalkozunk még."
 
 
Fotó: archív (Szász Péter – veszpremkosar.hu)
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink