Naptár

Betöltése

Győr - Veszprém 80:107

2019. November 25.
4 éve
Győrben folytatta a továbbjutásért való küzdelmet a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa sorozatban, ahol ezúttal a legjobb nyolc közé jutás volt a tét! A vendéglátó az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr csapata, november 25-én, 19:30-kor a Széchenyi István Egyetemi csarnokban. 

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa 4. forduló
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 80:107 (14:33, 17:27, 24:27, 25:23)
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok, 50 néző. Vezette: Pál, Horváth és Gál
Győr:  Geiger 7, Csaba 20, Berneczei 15, Rátvay 5, Horváth. Cserék: Kámán, Földesi 3/3, Mándity, Domsitz 13, Tóth, Varga 6, Nagy 11/6. Edző: Rátvay Tamás  
Veszprém: Füzi 6, Medve 10/9, Czirbus 8, Kovács 18/3, McCall 9/3. Cserék: Szücs 4, Körtélyesi 13/3, Madár 22/18, Bruder 4, Simon 2, Mucza 11/3. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
 
 
Tudósítás
 
A mérkőzést McCall kétpontosa nyitotta, pár másodperccel később szintén ő talált be. Medve hármasa növelte a két csapat közti különbséget. Az első hazai kosár két perccel a meccs kezdete után érkezett (2. perc 2:8). A veszprémi csapat továbbra sem hibázott a hárompontos vonalon kívülről, ezúttal Kovács talált be, a hazai együttes edzője időt kért. Egy rövid csendet Czirbus büntetői törték meg, ezzel kilenc pontra duzzadt az előnyünk (5. perc 6:15). A védekezés ezen a mérkőzésen is a helyén volt, illetve a büntetőket is jó százalékkal dobtuk. Két elrontott támadást bosszult meg a Győr, ám gyorsan érkezett a válasz Körtélyesi, majd Medve passzából Madár által (9. perc 14:26). Az első negyed végi eredményt Körtélyesi hármasa állította be (10. perc 14:33).
 
A második negyed hatodik percéig a csapatok haladtak tovább az első negyed mintáján. A Veszprém továbbra is jól értékesítette a középtávolikat, illetve a hárompontosokat, ezzel tovább növelve az előnyt. Madár hármasa után a különbség már több mint húsz pontra duzzadt (14. perc 19:43). A védekezés továbbra is kemény volt, amelynek köszönhetően volt, hogy a Győrnek lejárt a támadóideje. A második negyed hetedik percében már az egyik fiatalunk, Szücs Péter is a pályára lépett. McCall labdaszerzése, majd passza után Madár tudott leindulásból eredményes lenni (17. perc 25:54). Medve továbbra is biztos kézzel értekesítette a távoliakat. Harmincpontos vezetésnél Bruder Flórián is lehetőséget kapott a játékra. A félidő utolsó percében már nem szerzett egyik csapat sem pontot (20. perc 31:57).
 
 
A harmadik játékrészt egy hazai palánkalatti nyitotta. Ezt újabb jó védekezés követte, majd egy fault után Füzi dobta be mind a két megítélt büntetőt. Ismét McCall passzolt, majd Madár váltotta kosárra hárompontos próbálkozását. Madár lepattanója után eladta a labdát, amiből az ellenfél tudott leindulni, majd eredményes lenni (26. perc 44:72). A Győr reklamálásért technikai hibát kapott, Medve pedig bedobta a megítélt büntetőt. Körtélyesi szerezte meg a támadólepattanót, majd talált be ismét (27. perc 46:78). Szücs labdaszerzése után Mucza nem hibázott a palánk alatt, ezzel tartva a harminckét pontos előnyt, így az utolsó játékrészt magabiztos előnnyel várhatta a vendégcsapat (30. perc 55:84).
 
Az utolsó negyed elejét nagy lendülettel kezdte a bakonyi együttes. Jó védekezések eredményeképp két jó leindulásunk is volt, amelyekben előbb Szücs szerzett újabb két pontot, majd Kovács zsákolt. A Győr újabb eladott labdája után ismét egy jó leindulás következett (33. perc 60:90). A hazai csapat támadóideje ismét lejárt, miénk lett a labda. Fiatal játékosunk, Szücs Péter hálálta meg a belé vetett bizalmat egy közelivel. A mérkőzés vége előtt öt perccel Mérész Csaba vezetőedző a pályára küldte mind a három fiatal játékosunkat. Ezután pár perc adok-kapok következett (38. perc 70:99). Két elrontott támadás után ezúttal a Győr tudott gyors leindulásból pontokat szerezni. A mérkőzés vége előtt egy perccel Bruder kosarának köszönhetően átléptük a száz pontot. A végeredményt pedig Füzi állította be (40. perc 80:107).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a játékosaimnak! Lélektanilag is fontos győzelem volt a mai. A csapat egyben volt támadásban és védekezésben is. Külön örülök neki, hogy a fiataljaink kihasználták a játékidőt, és mindannyian pontot tudtak szerezni. Most már a hétvégi bajnoki mérkőzésre fogunk koncentrálni
 
Madár András, a Veszprém hátvédje: Gratulálok az egész csapatnak! Szép játékkal tudtunk ma győzni. Kemény védekezéssel és gyors leindulásokkal tudtunk pontokat szerezni, ami egy nagyon fontos dolog. A becsapdázások is bejöttek, alkalmazni tudtuk a gyakoroltakat.
 
A részletes statisztika ezen a linken érhető el: netcasting.webpont.com
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink