Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – Békéscsaba

2023. November 02.
6 hónapja
November 4-én, szombaton 18:00-tól a Veszprémi Kosárlabda Klub egy héten belül harmadszor játszhat hazai pályán, azaz a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában. A bakonyi együttes egy bajnoki és egy kupamérkőzés után ismét az NBI/B Zöld csoportjának alapszakaszában mérettetheti meg magát. Ellenfele ezúttal az azonos mérleggel – két győzelemmel és négy vereséggel - álló Békéscsabai KK lesz.
 
A két együttes a felkészülési időszakban már találkozott egymással, méghozzá a ceglédi felkészülési torna bronzmérkőzésén. Azon a találkozón szoros csatában végül a tavaly még NBII-es békés megyeiek nyertek 83-78 arányban.
 
A bajnokságban eddig Laczkó Róbert csapata előbb egy győzelemmel indított a Százhalombatta ellen (101-75), majd két vereség következett a Tiszaújváros (100-57) és az NKA II. ellen (72-57). A Dunaharaszti ellen nyerni tudtak otthon (74-67), míg az elmúlt két fordulóban előbb Egerben kaptak ki az Eszterházy SC-től (86-68), majd a Nagykőröstől odahaza egy egylabdás meccsen (91-93). Érdekesség, hogy utóbbi találkozón debütált soraikban a Veszprémtől pár hete távozó Fábián Szabolcs, aki 21 ponttal, 7 lepattanóval és 3 gólpasszal (32 VAL) mutatkozott be. A BKK soraiban a minden találkozón pályára lépők közül hárman is tíz pont felett átlagolnak eddig: Varga Ákos 13,8, Hajdu Márton 12,5 és Cvijin Patrik 11,3 pontot hoz meccsenként.
 
 
A Veszprém mögött eseménydús és egyben felemás hét áll. Múlt szombaton kiválóan játszva magabiztosan győzték le Szabó Péterék az addig veretlen és a tabella második helyén álló SMAFC-ot (98-69). Ez volt ugyanakkor az utolsó meccse Rosic Urosnak, aki pont Fábián Szabolcs helyett érkezett. A remekül teljesítő bedobó ugyanis Spanyolországba szerződött. Az ő helyére Popadic Miljant igazolta le a VKK, aki azonban a szerdai Hepp Kupa találkozón még csak a lelátóról figyelhette új csapatát. A betegségektől is sújtott bakonyi együttes pedig vereséget szenvedett a vendég Győrtől 74-90 arányban, így kiesett a kupából.
 
Az újabb hazai találkozó előtt a nemrégiben édesapává váló rutinos játékosunkat, a Zöld csoportos bajnokság harmadik legponterősebb játékosát, a meccsenként 19,33 pontot átlagoló Madár Andrást kérdeztük meg. Csapatunk hárompontos specialista hátvéd-bedobója a következőket mondta el: „Felemás érzésekkel vágunk neki a szombati meccsnek. Egyrészt örültünk a SMAFC elleni győzelemnek, ugyanakkor csalódottak vagyunk a kupabúcsú miatt. Szeretnénk a Békéscsaba ellen ismét a jobbik arcunkat mutatni és tovább javítani a pozíciónkat a bajnoki tabellán. A két pont megszerzéséhez azonban kemény védekezésre és végig koncentrált játékra lesz szükség tőlünk, elől és hátul egyaránt. Reméljük, hogy ezúttal is sokan szurkolnak majd nekünk a helyszínen, és végül elégedetten távoznak. Ennek érdekében mindent meg fogunk tenni már az edzéseken is.”
 
A most szombati találkozóra is várjuk a Veszprém-drukkereket, bízva abban, hogy támogatásukkal egy bajnoki győzelmi sorozat második lépését tudják megtenni Alex Geddes tanítványai. Emlékeztetőül ezúttal is jelezzük az autóval érkező szurkolók számára, hogy a Vetési Gimnázium udvarában hátul most is lehet majd parkolni. Továbbá felhívjuk a drukkerek figyelmét arra is, hogy ezen a héten a büfé zárva tart a Vetési Gimnáziumban.
 
Aki pedig nem tudna eljönni a meccsre, az most is élőben nézheti majd az összecsapást a YouTube csatornánkon.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: csabakosar.hu és Ulrich Tamás (veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink