Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Pénzügyőr - Veszprém

2023. November 23.
5 hónapja
November 25-én, szombaton 18:30-tól a Veszprémi Kosárlabda Klub idegenben lép pályára az NBI/B Zöld csoport alapszakaszának tizedik fordulójában. Vendéglátója a Pénzügyőr Sportegyesület lesz a fővárosi Camugo Sportlab csarnokában.
 
A budapesti alakulattal már találkoztunk az előszezon során, méghozzá velük játszottuk az utolsó felkészülési meccsünket, szintén idegenben, még szeptember közepén. A bajnoki főpróba azonban a hazaiaknak sikerült jobban, hiszen 81-67 arányban győzelmet arattak.
 
A Zöld csoportos bajnoki idény viszont eddig, még ha egy meccsel is, de a veszprémieknek megy jobban, igaz, vélhetően ezzel senki sem elégedett a „Királynék városának” kosárlabda csapatában. Alex Geddes legénysége ugyanis három győzelemmel és hat vereséggel a tabella tizedik helyén áll, míg a Pénzügyőr két győzelmet és hét vereséget számlál kilenc forduló után, ezzel a tizenharmadik pozíciót elfoglalva. Ez azt is jelenti, hogy egy esetleges hazai győzelemmel pontegyenlőség állna fel a két gárda között.
 
Soron következő ellenfelünk eddigi két győzelmét a sereghajtó Százhalombatta KSE (78-89) ellen idegenben, valamint két fordulóval ezelőtt otthon az Eszterházy SC (66-58) ellen aratta. A múlt héten szerdán léptek parkettre, és idegenben alulmaradtak a Nagykőrösi Sólymok KE-vel szemben 91-66 arányban.
 
 
Király Márió tanítványai közül az ex-veszprémi Kerkai Ákos a legponterősebb ezidáig, 15,4 pontos átlaga mellé még összegyűjt 5,7 lepattanót és 1,8 gólpasszt meccsenként, amely 17,2-es VAL-t jelent. Tóth Zoltán alighogy elmarad mögötte 15,3-es átlagával, de Barócsi Ádám 12 pontos átlaga is említésre méltó.
 
A Veszprém KK a múlt hétvégén hazai pályán fogadta a Hepp Kupában már egy egyszer a Vetési Albert Gimnáziumból győztesen távozó Agrofeed UNI Győrt, akik ezúttal is örülhettek a találkozó végén. Hiába volt ugyanis a harmadik negyed közepéig kiélezett a találkozó, végül a győriek nyertek 80-92-re.
 
Az előttünk álló összecsapásról ezúttal Birkás Andrást kérdeztük meg. Az eddig 8,1 pontot, 3,3 gólpasszt, 2,2 labdaszerzést és 12,6 VAL-t átlagoló hátvéd a következőket mondta el: „Bízom benne hogy a kemény munka most már meghozza az eredményét. Úgy vélem, hogy most mérkőzésről mérkőzésre kell gondolkoznunk. Nem szabad sokkal előrébb tekinteni. A következő meccsünk a Pénzügyőr ellen lesz. A felkészülési időszakban már játszottunk ellenük, ugyanúgy az ő hazai pályájukon. Remélem, sikerült tanulni azokból a hibákból, és most győzelemmel távozunk Budapestről.”
 
A szombati mérkőzésről lesz élő videós stream, méghozzá a CAMUGO Channel 2 YouTube csatornáján. Szurkoljunk ezúttal a képernyők előtt a fiúknak, hogy sikerüljön megnyerniük szezonbeli első idegenbeli meccsüket.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: mkosz.hu és Ulrich Tamás (veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink