Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: ASE U23 - Veszprém

2023. November 08.
5 hónapja
November 10-én, pénteken 19:00-tól a Veszprémi Kosárlabda Klub ezúttal idegenben lép pályára az NBI/B Zöld csoport alapszakaszának nyolcadik fordulójában. Ellenfele az „A” csoport egyik patinás együttesének, a paksi Atomerőmű SE-nek a Zöld csoportban vitézkedő U23-as gárdája lesz az ASE Sportcsarnokban.
 
A Tolna megyeiek jelenleg a mezőny többségéhez képest – így a VKK-t is - egy meccsel kevesebbet játszva három-hármas mérleggel állnak a tabella nyolcadik helyén, közvetlenül megelőzve a három győzelemmel és négy vereséggel rendelkező Veszprémet.
 
Az ASE U23 a győzelmeit a Százhalombatta (68-93), az NKA Universitas Pécs II. (65-74) és a Dunaharaszti MTK (63-69) ellen aratta, míg vereségeit a Dávid Kornél KA (72-66), a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (75-92) és a legutóbbi fordulóban a Nagykőrösi Sólymok KE (82-70) ellen szenvedte el. Most három idegenbeli találkozó után játszanak ismét otthon, ez lesz az eddigi második hazai mérkőzésük.
 
Morgen Frigyes vezetőedző együttesének legponterősebb játékosa Heimann Gergő 11,7 pontos átlagával, akit Pajor Dávid és Inalegwu Marcell kereken 10-10 egységgel követ meccsenként, de Sövegjártó Ábel is 9,5 pontot hozzátesz átlagosan minden találkozóhoz.
 
 
A Veszprém Kosárlabda Klub sűrű időszakon van túl, hiszen nyolc nap leforgása alatt három mérkőzést is játszott, viszont mindet hazai pályán. Előbb legyőzték az addig veretlen SMAFC-ot méghozzá nagy fölénnyel 98-69-re. Aztán egy játékos távozott, egy pedig érkezett: a Spanyolországba eligazoló Rosic Urost Popadic Miljan váltotta. Ám ő még nem játszhatott a múlt szerdai Hepp Kupa meccsen, amelyen kikapott a VKK a Győrtől (74-90), és így búcsúzni kényszerült a versenysorozattól. Szombaton aztán ismét nyerő formáját hozta Alex Geddes legénysége a bajnokságban, és számos betegség és kisebb sérülés dacára nyerni tudott a Békéscsabai KK ellen (95-77).
 
Jó lenne ismét nyernie a bakonyaiknak, hogy folytatódjon a pozitív sorozat a bajnokságban. A soron következő összecsapás előtt georgiai centerünket, Nika Ratianit kérdeztük meg. A jelenleg még eltiltását töltő és majd csak decemberben visszatérő magasember a következőket nyilatkozta a csapat eddigi teljesítményéről: „A szezon elején voltak nehézségeink, és az első három meccset elvesztettük. A csapat azonban minden egyes mérkőzéssel észrevehető fejlődést mutatott. Folyamatos javulásunk pedig immár az eredményeinkben is megmutatkozik. A kemény munka, a hibákból való tanulás és az elszántás kifizetődik. Biztosak vagyunk benne, hogy a szezon előrehaladtával a teljesítményünk továbbra is folyamatosan javulni fog.”
 
Az előttünk álló paksi összecsapásról a következőket mondta el: „A pénteki ASE elleni idegenbeli meccsünkön a vereség szóba sem jöhet, eltökélt szándékunk a győzelem, és folyamatosan készülünk erre a találkozóra. Remélem, a fiúk ezúttal is mindent megtesznek az újabb sikerért, és így megtartjuk a nyerő sorozatunkat.”
 
Saját magát illetően pedig így fogalmazott: „Kezdettől fogva nagy hangsúlyt fektettem az erőnléti edzésekre, és ahogy közeledik a visszatérésem, úgy fejlesztem a kosárlabdatudásomat és a fizikai állapotomat egyaránt. Nagyon várom már, hogy újra pályára léphessek. Nehéz kívülről nézni a csapatot, és nem ott lenni a fiúk mellett, hogy segítsek. De a decemberi visszatérésem már közeleg.”
 
A pénteki mérkőzésről lesz élő videós stream, méghozzá a hunbasket.tv oldalon. Szurkoljunk tehát a képernyők előtt a fiúknak, hogy folytatódjon a győzelmi sorozatuk a bajnokságban és elhozzák a két pontot Paksról!
 
Hajrá, Veszprém!
 

Fotók: mkosz.hu és Ulrich Tamás (veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink