Naptár

Betöltése

EYBL torna Veszprémben, veszprémi csapattal!

2023. November 27.
5 hónapja
Ezen a hétvégén, november 30. és december 3. között kerül megrendezésre a European Youth Basketball League (EYBL) U20-as korosztályú versenysorozatának következő állomása, amelynek otthonául - első ízben - Veszprém városa szolgál az Athlete Plus Veszprém szervezésében.
 
Az Athlete Plus Veszprém akadémiájának csapata az EYBL nemzetközi versenysorozat déli régiójában rajthoz állt ugyanis ebben a szezonban. Ennek a régiónak a központja Budapesten található, és összesen 24 ország 162 csapatának 1950 játékosát fogja össze. A különböző európai helyszíneken megszervezett tornák egyik házigazdája lett Veszprém, ahová a magyar csapatok mellett a következő országokból érkeznének még együttesek: Ausztria, Hollandia, Nagy-Britannia, Németország és Szlovákia.
 
Mindenképpen érdemes kiemelni a sportág rajongói számára, hogy ebben a ligában korábban olyan jelenlegi NBA-sztárok szerepeltek, mint Kristaps Porzingis, Jonas Valanciunas vagy Lauri Markkanen, de a tavalyi és az idei NBA drafton is elkelt jó pár fiatal kosaras, aki ide köthető.
 
Naményi Miklós, az Athlete Plus Veszprém ügyvezetője a következőket nyilatkozta a torna kezdete előtt: „Az European Youth Basketball League egy 25 éves kezdeményezés, melyet először a balti országok és Oroszország utánpótlás csapatainak rendeztek, majd ebből nőtte ki magát az 5 korosztályban közel 200 európai csapat részvételével, 25 országban zajló sorozat. Most ebben a sorozatban lesz az egyik új házigazda Veszprém, melynek U20-as csapata az Athlete+ együttműködésnek köszönhetően szerepel először nemzetközi megmérettetésen. Egy fiatal kosárlabdázó életében nagyon ritkán adódik alkalom arra, hogy külföldi csapatok ellen mutassa meg, illetve csapatokkal mérje össze a tudását. Az EYBL-ben való indulásnak az volt az egyik célja, hogy neveltjeinknek adjuk meg ezt a lehetőséget. A másik fontos szempont pedig a most épülő Athlete+ Veszprém nemzetközi akadémiának szeretnénk a versenyeztetését bevezetni. A veszprémi tornán 6 ország (Egyesült Királyság, Hollandia, Németország, Szlovákia, Ausztria és Magyarország) 9 csapat, összesen 100 játékosa és 30 sportvezető, edző 18 mérkőzést játszik négy nap alatt a Vetési Albert Gimnáziumban és látogat el Európa Kulturális Fővárosába. A legfontosabb számunkra, hogy tapasztalatot szerezzünk, erre építve tudjunk fejlődni, szeretnénk feltenni Veszprémet a nemzetközi kosárlabdázás térképére, illetve nem utolsó sorban a 72 éves veszprémi kosárlabda kedvelőinek ide hozzuk a nemzetközi utánpótlás kosárlabdázás egy szeletét. Remélem, a négy nap alatt sokan lesznek kíváncsiak a tornára!”
 
 
A veszprémi Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában megrendezésre kerülő torna részletes programja az alábbiakban olvasható. Várjuk szeretettel a helyszínre szurkolóinkat!
 
A négy nap minden találkozóját online is lehet élőben követni az Athlete+ YouTube csatornáján.
 
November 30., csütörtök
18:00: Athlete+ Veszprém (HUN) - Patrioti SBK Junior Levice (SVK)

20:00: EMTV Hamburg (GER) - Moulton College (GBR)
 
December 1., péntek
9:00: Athlete+ Veszprém (HUN) - Vienna United (AUT)

10:45: Nyitóünnepség
11:30: Hot Pepper (NED) - Budapest Prep Academy (HUN)
13:30: Budapest Honvéd (HUN) - EMTV Hamburg (GER)
15:30: Patrioti SBK Junior Levice (SVK) - TSE Basket (HUN)
17:30: Moulton College (GBR) - Budapest Prep Academy (HUN)
19:30: Vienna United (AUT) - Hot Pepper (NED)
 
December 2., szombat
9:00: TSE Basket (HUN) - Moulton College (GBR)
11:00: Patrioti SBK Junior Levice (SVK) - EMTV Hamburg (GER)
13:00: Budapest Honvéd (HUN) - Hot Pepper (NED)
15:00: TSE Basket (HUN) - Vienna United (AUT)
17:00: EMTV Hamburg (GER) - Athlete+ Veszprém (HUN)
19:00: Moulton College (GBR) - Budapest Honvéd (HUN)
 
December 3., vasárnap
9:00: Vienna United (AUT) - Budapest Prep Academy (HUN)
11:00: TSE Basket (HUN) - Hot Pepper (NED)
13:00: Patrioti SBK Junior Levice (SVK) - Budapest Honvéd (HUN)
15:00: Budapest Prep Academy (HUN) - Athlete+ Veszprém (HUN)
17:00: Záróünnepség
 
 
És mit kell tudni az EYBL-ben rajthoz álló Athlete Plus Veszprém csapatáról?
 
A csapat tagjai közt egyaránt találhatók olyan játékosok, akik a Veszprém Kosárlabda Klub felnőtt vagy éppen utánpótlás együtteseit erősítik, de olyanokat is, akik már az Athlete Plus Veszprém egyetemi programjának keretében dolgoznak a jövőjükön a Királynék városában. Hozzájuk csatlakozik még két vendégjátékos.
 
Csapatunk szurkolói számára a vezetőedző, Alex Geddes és három sportoló nem igényel különösebb bemutatást, hiszen Végh Mátyás, Varga Gergő és Todor Prodanovic az első csapatunk stabil tagjai, hétről hétre láthatják őket a szurkolók. Utóbbi egyébként az „Athlete Plus University Programhoz” is köthető.
 
Szintén az egyetemi program tagjai az alábbi ifjú kosarasok:
- Stewart Matafu: Tanzániából érkezett, 2004-es születésű játékos amerikai középiskolát végzett, majd ezt követően jött Veszprémbe, és lett tagja az egyetemi csapatnak. A remekül dobó, 1-es és 2-es poszton egyaránt bevethető fiatal, immáron a felnőtt csapat minden edzésén is részt vesz.
- Nikoloz Berdzenishvili (kiemelt képen, legfellül): 2005-ös születésű, georgiai kosaras szintén tagja az egyetemi csapatnak, ahol folyamatosan fejlődhet és kamatoztathatja kiváló fizikai adottságait.
- Nikola Mijatovic: 2004-es születésű szerb kosaras, a BEKO csapatától érkezett egy egyhónapos próbajátékra az egyetemi programba, amelynek zárásaként játssza majd az EYBL tornát. Ezt követően hazautazik, ám könnyen lehet, hogy jövőre majd visszatér az egyetemi programba.
 
A Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesületet a következő tehetségek képviselik a veszprémi EYBL csapatban:
- Az U20-as korosztályból a már említett Végh Mátyás
- Az U19-es korosztályból: Lénárt Arthúr
- Az U18-as korosztályból: Ráskai Zoltán, Spándli Milán, Szabó Zalán és Pungur Zétény (jelenleg sérült, nem fog játszani)
- Az U17-es korosztályból: Scheff Milán, Csorba Mátyás, Szabó Dávid, Hrab Maksym (ukrán) és Schádl Koppány
- Az U16-os korosztályból: Kuczik Barnabás, Garamvölgyi Olivér és Bertalan Máté (jelenleg sérült, nem fog játszani)
 
A már említett vendégjátékosok pedig a következők: Gordán Levente (U20) Ceglédről és Valkó Gergő (U17) Várpalotáról. Utóbbi már rendszeresen edz Veszprémben is.
 
Sok sikert kívánunk az Athlete Plus Veszprém csapatának a hétvégi torna során! Büszkék vagyunk rá, hogy Veszprém házigazdája lehet egy ilyen patinás versenysorozat egyik állomásának, amelyen ráadásul saját neveltjeinknek is szurkolhatunk, ahogy megmérkőznek a rendkívül tehetséges, nemzetközi mezőnnyel.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: Ulrich Tamás - veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink