Naptár

Betöltése

Budafok - Veszprém 113:95

2019. December 20.
4 éve
Utolsó bajnoki mérkőzését játszotta 2019-ben a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a bajnokság 13. fordulójában, ezúttal a Budafok vendégeként, december 20-án, 18:00-tól. A bakonyi csapatnak ezúttal már négy meghatározó játékosát kellett nélkülöznie, hiszen Körtélyesi, Völgyi és Szabó után Mucza is sérülést szenvedett a héten. Kimondottan nehéz feladat várt tehát a bajnokság éllovasára az ötödik helyezett otthonában.


Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 13. forduló:
Budafok - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém  113:95 (32:16, 34:28, 23:27, 24:24)
Budapest, BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Papp, Lengyel, Dr. Stánicz
Budafok: Fehér 3/3, Kovács 17/3, Varga 13, Lados 22/6, Dormán 2. Cserék: Kiss 0, Nagy 2, Mészáros 16/6, Jilling 2, Puszta 30, Horváth 6.  Edzők: Károly Máté, Ferencz Gábor
Veszprém: Madár 25/6, Czirbus 9, Medve 22/9, Füzi 6, McCall 25/6. Cserék:Szücs 3/3, Kovács 5. 
Edzők: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs
 
 
A mérkőzés első pontjait a Budafok szerezte meg egy betörésből, majd Kovács tovább növelte az előnyüket. A válasz McCalltól érkezett, méghozzá a hárompontos vonalon kívülről. Egy jó védekezést követően Czirbus tudott egyenlíteni (3. perc 7:7). Kinti dobásaink nem sikerültek a mérkőzés elején, a hazai csapat négy pontra növelte előnyét. Ekkor Czirbus már második blokkját mutatta be, igyekezvén tekintélyt teremteni a palánk alatt. Fegyelmezett játék, valamint labdaszerzések után Medve duplája hozta meg számunkra az vezetést (5. perc 11:12). Madár második személyi hibája után Lados váltotta pontra mindkét megítélt büntetőjét. Eladott labdáink és fellazult védelmünk eredményeként a hazai együtes két perccel a negyed vége előtt tizenkét pontos előnyt szerzett (8. perc 28:16). A játékrész végén már nem tudtunk pontokat szerezni, így tovább nőtt a hátrányunk (10. perc 32:16).
 
A második negyed első perceiben a Veszprém nem tudot pontot szerezni, ellenben a Budafokkal, akik tovább duzzasztották előnyüket (12. perc 38:16). Védőfault után Medve dobta be mindkét neki megítélt büntetőt. Ismét a hazai együttes tudott végrehajtani egy betörést, amire Czirbustól érkezett a válasz egy palánkalatti formályában. Madár előbb egy triplával, majd saját labdaszerzését követő ziccerrel csökkentette hátrányunkat (15. perc 50:31). Szücs megszerezte első pontjait a mérkőzésen egy triplával. Kovács büntetőivel kerültünk közelebb az ellenfélhez. Madár ellen követtek el faultot, a két ponton túl büntetőjét is értékesítette (18. perc 57:29). Kovács passzából Füzi zsákolt. Az ellenfél játékosa, Kovács leindulásból szerzett újabb két pontot. A túloldalon McCall válaszolt, ám így is nagy különbséggel vonulhattak a szünetre a csapatok (20. perc 66:44).
 
 
A harmadik negyed McCall labdaszerzésével, majd passza után Medve kosarával indult. A gyors két pont feltüzelte a csapatot, védelmünk felkeményedett. McCall betörése után ismét jól védekeztünk, miénk lett a labda. Czirbus tudta értékesíteni a megszerzett labdát nagy küzdelem után a palánk alatt (22. perc 66:50). Az ellenfél első pontjait Varga szerezte a második félidőben, de gyorsan érkezett a válasz Medvétől egy szép csapatjáték végén. Medve kapitányhoz méltóan tartotta a csapatban a lelket, újabb tripla következett tőle (24. perc 68:56). Kovácstól érkezett a válasz, szintén egy hármassal. Mérész Csaba időkérése után Madárral szemben szabálytalankodtak, akinek nem remegett meg a keze, mindkét megítélt büntetőt bedobta. Kovács második technikaija után nem folytatta a mérkőzést. Lépéshiba után a vendég együttes támadhatott, ahol Czirbussal szemben szabálytalankodtak, egy büntetőt tudott pontra váltani. Kovács duplájára McCall válaszolt egy betöréssel, majd egy labdaszerzés után Füzi csökkentette hátrányunkat (28. perc 85:67). Czirbus a negyed vége előtt egy perccel kipontozódott. Ennek ellenére Madár ismét eredményes volt (30. perc 89:71).
 
Az utolsó játékrész McCall büntetőivel kezdődött. A két csapat közötti különbség sajnos nem csökkent, köszönhetőeny Varga palánkalattijának (33. perc 93:75). Madár hárompontosára gyors válasz érkezett Kovácstól, aki még a duplán túl a neki megítélt büntetőt is bedobta. McCall labdaszerzése után tudott újabb két pontot szerezni. Ismét egy labdaszerzésből, majd leindulásból voltunk eredményesek, ezúttal Madár (36. perc 102:84). Jó védekezésünk után a hazai csapat kért időt. A szerencse továbbra sem állt mellettünk, Kovács dobása ismét bepattant. Egy eladott labda után a Budafok tovább növelte előnyét. Füzi elveszített labdája utána McCall szerezte meg a lepattanót, de nem tudta értékesíteni azt (39. perc 111:90). Habár a Veszprém az egész mérkőzésen keményen küzdött, nem sikerült beérnie a Budafokot, amely 113:95 arányban nyert. A HOYA ezzel begyűjtötte szezonbeli második vereségét, ám a szezon felénél így is a tabella élén áll. Folytatás januárban.
 
 
Nyilatkozatok:
 
Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a Budafoknak a győzelemhez. De úgy gondolom, hogy még nagyobb gratuláció jár a saját csapatomnak az egész éves teljesítményhez, és ahhoz, hogy egész mérkőzésen küzdöttek és nem adták fel egy percig sem.
 
Füzi Róbert, a Veszprém bedobója: Sajnálom, hogy nem tudtuk győzelemmel zárni az évet, de véleményem szerint nincs okunk szomorkodni, hiszen a csapat végig küzdött. Sok sérültünk volt, sajnos kevés cserével tudtunk operálni és elfáradt a csapat. Gratulálok a Budafoknak.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_450

 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink